GoNext lanceert platform met over te nemen kmo's

11/12/12 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Bron: Trends

GoNext lanceert donderdag Deal Square, een online informatieplatform dat investeerders, consultants in bedrijfsovernames en bedrijfsleiders met elkaar in contact brengt.

GoNext lanceert platform met over te nemen kmo's

© belga

GoNext lanceert donderdag Deal Square, een online informatieplatform dat investeerders, consultants in bedrijfsovernames en bedrijfsleiders met elkaar in contact brengt. Met het nieuwe platform wil GoNext kmo's helpen om de groei te financieren of een overnemer te vinden.

"Twee derde van de beleggers op het platform zoekt een kmo om over te nemen", zegt Igor Iweins, de gedelegeerd bestuurder van GoNext. "Doorgaans gaat het om bedrijven met een waardering van 1 miljoen euro. De beleggers zijn mensen die een bedrijf willen overnemen omdat ze dan de volledige controle hebben over hun investering. Dat betekent dat ze 250.000 tot 300.000 euro eigen middelen nodig hebben om via een leveraged buy-out het bedrijf over te nemen."

Er zijn ruim 100 actieve profielen op het netwerk. GoNext hoopt over een jaar 400 actieve profielen en 30 deals te hebben. Wie actief wil worden op Deal Square wordt eerst gescreend, waarna vraag en aanbod via het platform direct met elkaar contact kunnen opnemen. Via een consultant kunnen bedrijfsleiders ook anoniem naar geïnteresseerde overnemers polsen. Het platform is gratis en Deal Square krijgt geen commissie.

Lees meer over:

Onze partners