FSMA tikt verzekeraars van gsm's en tablets op de vingers

19/06/14 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Bron: Trends

De financiële toezichthouder FSMA heeft drie Belgische en vijf Europese verzekeraars aangemaand hun verzekeringscontracten voor gsm's en tablets aan te passen. Dat liet voorzitter Jean-Paul Servais bij de voorstelling van het jaarverslag weten.

FSMA tikt verzekeraars van gsm's en tablets op de vingers

© Thinkstock

De consumentenorganisatie Test-Aankoop waarschuwde bijna een jaar geleden al dat de verzekeringen tegen diefstal, ongeval of defecten aan smartphones vaak onwettige clausules bevatten of passages die voor interpretatie vatbaar zijn. FSMA vraagt nu aan acht verzekeraars duidelijker te communiceren over uitsluitingen, duurtijd en opzegmodaliteiten.

Als de verzekeraars hun contracten niet aanpassen, kan dwangsommen en administratieve boetes uitschrijven, en in een latere fase zelfs tot een verbod van de verkoop.

"Vooral jonge mensen zijn geïnteresseerd in deze verzekeringen", zegt FSMA-voorzitter Jean-Paul Servais. "Daarom is het des te belangrijker hen te beschermen." Volgens de FSMA rijzen er vragen over het nut van sommige gsm- en tabletverzekeringen, die vaak een hoge premie aanrekenen voor een zeer beperkte schadedekking. (IDW)

Lees meer over:

Onze partners