Flande.rs als alternatief voor .vlaanderen?

Als knipoog naar de beslissing van de Vlaamse overheid om voor de internetextensie .vlaanderen te gaan, heeft webontwikkelaar Tijs Vrolix de url-shortener http://flande.rs op het net gegooid.

Als knipoog naar de beslissing van de Vlaamse overheid om voor de internetextensie .vlaanderen te gaan, heeft webontwikkelaar Tijs Vrolix de url-shortener http://flande.rs op het net gegooid. “Geef toe, Flande.rs klinkt toch net dat tikje internationaler dan .vlaanderen.” Sinds Data News aankondigde dat de Vlaamse overheid definitief het licht op groen zet voor .vlaanderen, is er heel wat kritiek op gekomen op die beslissing. Niet zozeer op het feit dat minister-president Kris Peeters (CD&V) zo nodig voor een Vlaams achtervoegsel wil gaan, maar vooral op de keuze voor .vlaanderen, in plaats van .vla, of .flanders.

“Dot Vlaanderen is veel te lang voor een internetextensie”, oppert ook marketingspecialist en webontwikkelaar Tijs Vrolix. “Op sociale media zoals Twitter is een dergelijke domeinnaam maar moeilijk werkbaar. Als Vlaanderen online dan toch wat meer in de spotlights moet treden, dan kan dat nu via http://flande.rs, een eenvoudig en gratis alternatief.”

http://flande.rs is een zogenaamde url shortener (zoals TinyURL, Bitly, …), een internettoepassing die gebruikt wordt om lange domeinnamen in te korten. Op die manier wordt http://www.vlaamsparlement.vlaanderen dan http://flande.rs/2p . Overigens kan Flande.rs gebruikt worden om àlle internetadressen te verkorten en een Vlaamse identiteit aan te meten (dus niet enkel de adressen die straks zullen eindigen op .vlaanderen).

“Als je je dan toch wil tonen aan de wereld, is het misschien beter om dat in het Engels te doen dan in het Nederlands”, grapt Vrolix nog. “Daarom ook dat ik op zoek was gegaan naar een domain hack voor Flanders. En bleek dat ik flande probleemloos kon vastleggen onder .rs, de landencode van Servië.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content