Combell biedt virtuele werkomgevingen aan samen met partners

03/11/11 om 18:28 - Bijgewerkt om 18:28

Bron: Trends

Het Gentse hostingbedrijf Combell gaat samen met lokale IT-integratoren 'virtuele bureaublad'-omgevingen aanbieden onder de naam 'Online Desktop'. Daarmee kunnen bedrijven en organisaties een werkomgeving voorzien op om het even welke computer voor hun werknemers.

Combell biedt virtuele werkomgevingen aan samen met partners

© belga

Met een virtuele desktop kunnen werknemers overal via een beveiligde verbinding aan hun documenten en programma's. Dat kan op eender welke computer met een internetverbinding. In principe kan iemand ook op een externe pc even inloggen op zijn werkomgeving.

Organisaties kiezen meer en meer voor oplossingen in 'the cloud' waarbij data en programma's niet meer lokaal op een server of een computer in het bedrijfsnetwerk worden opgeslagen, maar ergens in een beveiligde omgeving in een datacentrum. Daardoor kunnen ze onder meer besparen op investeringen in hardware.

Zoekmachine Google biedt al langer een van de bekendere producten aan in dit segment. Met Google Apps krijgen gebruikers een mailbox en programma's zoals een tekstverwerker, een spreadsheet en tool voor presentaties. "Het grote verschil met Google Apps is dat wij de hele Windows-omgeving virtueel kunnen aanbieden en niet alleen de programma's", zegt Tom De Bast van Combell. "Je kan overal aan je eigen bureaublad, dat je ook zelf kan aanpassen. Google heeft dat niet."

Samenwerking met lokale partners

Combell levert de infrastructuur voor de virtuele desktop-oplossing. De feitelijke integratie laat het Gentse bedrijf over aan lokale specialisten zoals Uptime Group uit Antwerpen en Behind The Buttons uit Gent. "Die bedrijven zijn veel beter geplaatst om de installatie, configuratie en ondersteuning te verzorgen. De internetverbinding, het lokale netwerk en de applicaties behoeven immers ook service en worden door de lokale partij ondersteund. Vaak zijn ze al jarenlang de ICT-leverancier van die klanten voor andere producten. Onze lokale IT-partners bieden, conform het Cloud model, voor een vast maandelijks bedrag all-in support. Dat betekent dus geen verrassingen meer met onverwacht hoge IT- facturen... noch voor de hardware, noch voor software en het onderhoud", zegt David Temmerman van Combell.

"Online Desktop is voor die bedrijven het beste van twee werelden," zegt Matthias Nuytten, Sales & Marketing Manager bij Behind The Buttons in een persbericht. "Omdat ze op de meest performante infrastructuur en software kunnen werken zonder te moeten investeren." (SF)

Lees meer over:

Onze partners