Belgacom verbetert zijn internetaanbod

05/08/11 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:25

Bron: Trends

Belgacom volgt de internetprijsverhogingen van Telenet niet. De nationale operator verbetert wel zijn instapformule en maakt zijn downloadvolumes aantrekkelijker dan die van Telenet. De snelheden blijven lager.

Belgacom verbetert zijn internetaanbod

© belga

Telenet verhoogt vanaf 16 augustus het maandelijkse abonnementsgeld van een twintigtal internet-formules met 1,19 euro. Vorige week was er nog twijfel of Belgacom die verhoging zou volgen of niet. De nationale operator heeft nu voor de aanval gekozen. Dat Belgacom in zijn tweede kwartaal netto amper 5000 nieuwe internet-abonnementen optekende, is daar waaarschijnlijk niet vreemd aan. Telenet won in dezelfde periode 14500 abonnementen, terwijl het toch alleen in Vlaanderen en een deel van Brussel werkt.

Belgacom maakt zijn instaptarief Internet Start zonder vaste lijn 24% goedkoper tot 24,95 euro. Dat is een alignering met "Basic internet" van Telenet. De snelheid van Internet Start krijgt op 1 november een broodnodige update en gaat dan van 3 naar 15 mbps. Telenet biedt ook dan met zijn instapformule nog een hogere downloadsnelheid (20 tegen 15 mbps) maar een iets lagere uploadsnelheid (1,25 tegen 1,5 mbps).

Uploadsnelheid is van belang voor wie filmpjes op YouTube wil plaatsen of grote bestanden wil uitwisselen via bijvoorbeeld Yousendit.

Belgacom trekt verder vanaf 1 september zijn downloadlimieten op tot boven die van Telenet. Voor de populaire "Favorite" formule, die iets onder de prijs van Telenets Fibernet zit, wordt het downloadvolume niet langer beperkt, weliswaar binnen een politiek van "billijk gebruik". Telenet hanteert daar officieel een 100 Gb limiet. De opties voor "onbeperkt volume" bij de goedkopere formules van Belgacom worden vanaf september ook 2,5 euro goedkoper tot 7,5 euro per maand.

De nationale operator wijst erop dat hij - in tegenstelling tot Telenet - de trafiek op zijn netwerk niet hoeft te beheren op basis van piek- of daluren. "De klant ondervindt geen hinder van zware surfers", claimt Belgacom.

Belgacom past ook zijn groothandelsaanbod voor alternatieve operatoren aan. De veranderingen gelden voor alle klanten, niet alleen nieuwe.

Bruno Leijnse

Lees meer over:

Onze partners