Belgacom stapt in Brusselse 3D-interfacebouwer en Israëlische zoekmotor

10/09/10 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

Bron: Trends

Belgacom stopt 4 miljoen euro in In3Depth Systems, de financiële holding van Softkinetic, Softkinetic Studios en Optrima. Belgacom investeert daarnaast ook 2 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) kapitaal in het Israëlische Jinni, dat een zoekmotor voor films en televisie ontwikkelt. In beide gevallen krijgt Belgacom een belang van ongeveer 10 procent.

Belgacom stapt in Brusselse 3D-interfacebouwer en Israëlische zoekmotor

© belga

De zoekmotor van Jinni is bijzonder omdat die de zoekresultaten verrijkt met aanbevelingen op maat. Dat helpt klanten hun weg te vinden in het steeds complexere aanbod van digitale tv-leveranciers zoals Belgacom.

De investering in In3Depth Systems gebeurt samen met SRIW Techno, het technologische durfkapitaalfonds van de Waalse investeringsmaatschappij SRIW. SRIW Techno brengt net als Belgacom 4 miljoen in.

Belgacom en SRIW investeren daarmee in een startup die technologie ontwikkelt om spelconsoles, settopboxen en andere elektronica via bewegingen aan te sturen, naar het voorbeeld van de Wii-interface van Nintendo en recenter de Kinect van Microsoft.

De drie bedrijven onder In3Depth Systems hebben elk hun eigen specialisatie. VUB-spinoff Optrima ontwerpt de halfgeleiders voor de benodigde 3D-camera. Softkinetic heeft een softwarekit waarmee programmeurs toepassingen kunnen schrijven met bewegingsinterfaces. Softkinetic Studios ontwikkelt zelf games die daarmee kunnen worden aangestuurd.

Hun technologie zit onder meer in de YuiXX settopbox die momenteel op de broadcastingbeurs IBC in Amsterdam wordt voorgesteld en die volgens een persmededeling "de TV-ervaring van de consument aanzienlijk verbreedt".

B.L.

Lees meer over:

Onze partners