Belgacom en Vodafone verlengen samenwerking voor minstens drie jaar

29/09/11 om 12:19 - Bijgewerkt om 12:19

Bron: Trends

Belgacom heeft zijn commerciële samenwerkingsovereenkomst met de Britse mobiele operator Vodafone voor minstens drie jaar verlengd. Dat vernam de redactie uit goede bron en is ons door de persdienst van Belgacom bevestigd.

Belgacom en Vodafone verlengen samenwerking voor minstens drie jaar

© belga

De commerciële samenwerking met Vodafone dekt essentiële domeinen zoals inkoop van toestellen en productvernieuwing, waarvoor Belgacom op zich niet altijd de volumes of de technische kennis in huis heeft. Ook sommige onderhandelingen met partijen als Apple en Google lopen in samenwerking met Vodafone.

De Britse operator had tot in augustus 2006 een kwart van de aandelen van Belgacom. Nadat Belgacom die aandelen had overgenomen, werd de commerciële samenwerking met Vodafone voor 5 jaar verlengd.

Dat contract is nu opnieuw voor 3 jaar uitgebreid, met de optie om het daarna nog eens voor twee jaar te verlengen. "Het contract is getekend, we zitten in de fase van de administratieve verwerking", bevestigt de persdienst van Belgacom.

Een en ander betekent dat de speculaties over een verkoop van Belgacom aan Deutsche Telekom, KPN of een andere partij alvast nog geen impact hebben op het middellange beleid van de groep.

Bruno Leijnse

Lees meer over:

Onze partners