Amazon lanceert iPad-killer tegen spotprijs

28/09/11 om 18:23 - Bijgewerkt om 18:23

Bron: Trends

Internetwinkel Amazon biedt met de Kindle Fire wellicht de eerste echte concurrent voor de iPad aan tegen de spotprijs van 199 dollar.

Amazon lanceert iPad-killer tegen spotprijs

© belga

Amazon staat volgens analisten op het punt om te slagen waar andere concurrenten faalden. De nieuwe Kindle Fire gaat de iPad serieus pijn doen.
Het Amerikaanse bedrijf Amazon stelde woensdag de Kindle Fire
voor. Amazonbaas Jeff Bezos maakte er een show van die bij momenten deed denken aan een presentatie van Apple topman Steve Jobs en dat was niet toevallig.

De Kindle, een e-reader, zit overigens al langer in het gamma van Amazon. Dat toestel heeft echter een zwart-witscherm en dient in de eerste plaats voor het lezen van elektronische boeken.

Met de Kindle Fire opent de webwinkel nu de aanval op de iPad 2, de meest succesvolle tablet ter wereld. De Fire beschikt over een kleurenscherm van 7,5 inch tegenover 10 inch bij de iPad. Het toestel heeft 8 Gigabyte geheugen tegenover 16 tot 64 GB bij de concurrent.

Hoewel de tablet van Amazon weliswaar lagere specificaties aan boord heeft, wordt het toestel gelanceerd als ware prijsbreker. De Kindle Fire zou te koop worden aangeboden voor 199 dollar (145 euro), al kan die prijs nog worden aangepast voor de Europese markt. De goedkoopste iPad 2 is in België beschikbaar voor een richtprijs van 479 euro. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners