27.000 Zuid-Koreanen klagen Apple aan

18/08/11 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:31

Bron: Trends

Ze beschuldigen het bedrijf van schending van hun privacy door, zonder hun instemming, locatiedata te verzamelen via iPads en/of iPhones.

27.000 Zuid-Koreanen klagen Apple aan

© EPA

Bijna 27.000 Zuid-Koreanen klagen samen Apple aan. Ze beschuldigen het Amerikaanse technologiebedrijf van schending van hun privacy door, zonder hun nadrukkelijke instemming, locatiedata te verzamelen via iPads en/of iPhones. Dat melden internationale media vandaag. Elk eisen ze 1 miljoen won (646 euro) schadevergoeding, wat neerkomt op een totaal van 17,4 miljoen euro.

Kim Hyeong-seok, de advocaat die de groep vertegenwoordigt, daagde Apple vorige maand om dezelfde reden voor de rechter en kreeg 646 euro schadevergoeding toegewezen.

Kritiek

Apple ligt sinds april onder vuur, nadat bekend raakte dat iPhones en iPads ongevraagd informatie bijhouden over de locaties van het toestel.

De Zuid-Koreaanse telecomregulator Korea Communications Commission legde Apple begin deze maand een boete van 3 miljoen won (1.938 euro) op omdat de locatiedata ook werden opgeslagen zelfs wanneer gebruikers de functie uitschakelden.

Apple zelf ontkent dat het de locatie van gebruikers volgt, maar dat de toestellen enkel informatie opslaan over WiFi-hotspots of gsm-masten in de omgeving. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners