Doel/Tihange - "Te snel groen licht gegeven"

25/03/14 om 23:32 - Bijgewerkt om 23:32

Bron: Trends

(Belga) Er is vorig jaar te snel groen licht gegeven voor de heropstart van Doel 3 en Tihange 2. Dat zegt Groen Kamerlid Kristo Calvo. Hij eist eindelijk duidelijkheid over de veiligheid van beide reactoren.

Dinsdagavond maakte Electrabel bekend dat beide reactoren, die eerder bijna een jaar stil lagen, opnieuw vervroegd worden stilgelegd. Nieuwe tests leverden niet de verhoopte resultaten op. "Dat gebeurt niet zomaar", verzekert Calvo. "Er zijn duidelijk problemen. Bovendien waren er eerder kritische rapporten, en waren er problemen met lekkende vaten." Er is volgens hem te snel groen licht gegeven voor de heropstart in 2013. Hij eist dat er snel duidelijkheid komt en dat minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet de zaak in handen neemt en volgende week in de subcommissie nucleaire veiligheid uitleg geeft. Het is duidelijk dat de oude nucleaire mastodonten niet kunen instaan voor de bevoorradingszekerheid, aldus Calvo. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info