De unieke kenmerken van de ABN AMRO Turbo®

07/02/13 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Bron: Trends

ABN AMRO Turbo's worden in diverse media "Turbo's 2.0" genoemd. Turbo's met dezelfde werking, maar met een aantal unieke kenmerken. Turbo's 2.0 dus.

Transparantere stop loss-tijden

Voor beleggers in grondstoffen (denk aan edelmetalen als Goud en Zilver, maar ook bijvoorbeeld de Brent Oil future en de Tarwe future) en obligaties hebben ABN AMRO Turbo's een belangrijk voordeel; ABN AMRO Turbo's op grondstoffen en obligaties kunnen alleen het stop loss-niveau bereiken tussen 9:00 en 20:00 uur Belgische tijd. Dus geen exotische beurstijden, gewoon simpel en transparant, voor iedere ABN AMRO Turbo op grondstoffen of op obligaties dezelfde tijden.

Minder snel het stop loss-niveau bereiken

Bovendien gebruikt ABN AMRO voor ABN AMRO Turbo's op grondstoffen en valuta's de mid-prijs van de referentiewaarde (midden tussen de bied- laatprijs) voor het vaststellen van het stop loss-niveau. Hierdoor bereiken deze ABN AMRO Turbo's minder snel het stop loss-niveau dan wanneer de bied- op laatprijs gebruikt wordt voor het vaststellen van het stop loss-niveau.

Zeer liquide en extra grote bied/laat volumes

Om de liquiditeit in ABN AMRO Turbo's te bevorderen, wordt er in het orderboek met scherpe prijzen en extra grote volumes gesteld. Om u een voorbeeld te geven: de bied/laat stelling voor de meest populaire ABN AMRO AEX Turbo's is momenteel 1 cent voor 200.000 stuks. Dit betekent dat u tot 200.000 Turbo's in de AEX tegen minimale bied/laat kosten kunt kopen of verkopen.

Snelle afwikkeling

ABN AMRO Turbo's worden doorgaans snel afgewikkeld. We streven er naar om de restwaarde binnen een half uur te publiceren op onze website www.abnamromarkets.be

Dagelijks te exercisen

Daarnaast zijn ABN AMRO Turbo's iedere dag te exercisen, dat wil zeggen cash af te wikkelen tegen de intrinsieke waarde van het einde van de dag. Klik hier voor meer informatie over het exercisen van Turbo's.

ABN AMRO Bank N.V.

Ten slotte hebben de ABN AMRO Turbo's (net als vroeger) dé ABN AMRO Bank N.V. als uitgevende instelling.

Hoe kunt u onze ABN AMRO Turbo's vinden?

ABN AMRO Turbo's zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam. Hierdoor kunt u tijdens beursuren, van 09:05 tot 17:30 Belgische tijd, via uw eigen bank en/of broker eenvoudig handelen in onze producten. Ons uitgebreide assortiment kunt u op www.abnamromarkets.be vinden. Dit is het startpunt van waaruit u eenvoudig kunt navigeren naar uw favoriete Turbo. Daarnaast kunt u via de mobiele Apps van ABN AMRO voor de iPhone, iPad (HD) en Android al uw favoriete ABN AMRO Turbo's monitoren, uw portefeuille bij houden en zelfs alerts instellen, waar en wanneer u maar wilt. Om een Turbo bij uw bank en/of broker op te zoeken kunt u gebruik maken van de ISIN Code. Deze code kunt u voor iedere ABN AMRO Turbo op onze website vinden en begint meestal met "NL000".

Overtuigd? Schrijf u hier in voor de ABN AMRO Turbo Competitie van 17 oktober tot en met 25 november 2011.

Voor vragen over dit artikel of andere Turbo-gerelateerde vragen, kunt u telefonisch contact opnemen met ABN AMRO Markets op +31 20 383 6094 of naar markets@be.abnamro.com per e-mail.

Turbo's zijn risicovolle beleggingsproducten en daardoor alleen geschikt voor ervaren en actieve beleggers met een hoog niveau van risicoacceptatie. Door de ingebouwde hefboom kunnen Turbo's procentueel gezien sterk in waarde dalen. Het stop loss-niveau zorgt er echter voor dat u nooit meer dan uw inleg kunt verliezen.

Alvorens in Turbo's te beleggen is het van belang dat u de kenmerken en risico's van dit product volledig begrijpt. Op basis van uw kennis, ervaring en risicoprofiel dient u zorgvuldig af te wegen of Turbo's voor u geschikt zijn. Lees voor aankoop de algemene brochure, het basisprospectus, eventuele bijbehorende supplementen en de definitieve voorwaarden. Deze documenten en de meest actuele informatie vindt u op www.abnamromarkets.nl/turbo.

* De naam TURBO® wordt gebruikt in licentie van de rechthebbende van de geregistreerde handelsnaam.

Onze partners