Colruyt ontkent belastingontduiking

© Belga

Warenhuisketen Colruyt ontkent de beschuldigingen van belastingsontduiking. Het bedrijf noemt zich in een persbericht een van de grootste belastingsbetaler en één van de sterkste investeerders in België.

Colruyt Group betaalde de afgelopen drie jaar in België meer dan 400 miljoen euro aan vennootschapsbelastingen. De groep heeft jaarlijks een effectieve belastingdruk van ongeveer 30 procent. Daarmee is Colruyt Group één van de grootste belastingbetalers van België, zegt het bedrijf zaterdag in een reactie op een bericht dat verscheen in De Tijd.

Insinuaties

De krant schreef dat Colruyt onlangs miljarden heeft verhuisd naar Luxemburg. De groep ontkent zaterdag in een reactie “ten stelligste elke insinuatie of beschuldiging dat ze belastingen zou ontduiken of illegale belastingconstructies zou hebben opgezet”.

Over de Luxemburgse vennootschap en de geldstromen waarvan sprake in de artikels, wil Marc Hofman, CFO van Colruyt Group, heel duidelijk zijn: “De structuur in Luxemburg werd niet opgezet om onze belastingdruk drastisch te verlagen zoals wordt gesuggereerd in de kranten. Hij is wel opgericht om onze investeringen in Luxemburg, België en Frankrijk te financieren op zo een manier dat onze totale belastingdruk niet verder doorstijgt.”

Gebruiken de notionele intrestaftrek waarvoor hij bedoeld is

Colruyt Group investeert gemiddeld ongeveer 300 miljoen euro per jaar in België, Luxemburg en Frankrijk, wat bijdraagt tot de creatie van gemiddeld 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen per jaar, luidt het. Op 30 september 2014 telde de groep 25.869 werknemers (uitgedrukt in voltijdse equivalenten). Daarnaast is Colruyt Group ook één van de weinige bedrijven die de voordelen van de notionele intrestaftrek gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn: investeren in België en creëren van werkgelegenheid in België, vervolgt de groep.

Colruyt Group blijft bijgevolg één van de grootste belastingbetalers en één van de sterkste investeerders in België, besluit het persbericht. (Belga/JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content