"België moet pensioenen en subsidies verlagen"

10/06/14 om 07:19 - Bijgewerkt om 07:19

Bron: Trends

(Belga) Om de overheidsfinanciën te saneren verlaagt België best de pensioenuitgaven, subsidies en werkloosheidsuitkeringen. Dat blijkt uit een OESO-studie die de Nationale Bank aanhaalt in haar economisch tijdschrift, zo schrijven De Tijd, De Standaard, L'Echo en Le Soir vandaag.

Economen van de OESO onderzochten wat de impact is van verschillende soorten besparingen en belastingverhogingen op de economische activiteit en de inkomensgelijkheid. "Volgens de studie zijn de aanbevolen instrumenten waar bijna geen twijfel over bestaat, verlagingen van pensioenuitgaven, subsidies en werkloosheidsuitkeringen", aldus de Nationale Bank. De pensioenuitgaven kunnen dalen om de duur van de loopbaan te verlengen. "Op lange termijn is het ook raadzaam de loonkosten en andere werkingskosten van de overheid te verlagen. Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank, kondigde vrijdag aan dat België in vier jaar tijd 14 miljard euro moet besparen om de begrotingsdoelstellingen van de Hoge Raad van Financiën te halen. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info