Zeer lichte toename Belgische werkloosheid in oktober

28/11/14 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

Bron: Trends

De werkloosheid in België is deze maand toegenomen met 0,1 procent. In de eurozone is de werkloosheid stabiel gebleven ten opzichte van vorige maand.

Zeer lichte toename Belgische werkloosheid in oktober

© BELGA

In België is de werkloosheid deze maand toegenomen van 8,5 procent naar 8,6 procent. Daartegenover is de werkloosheid in de eurozone stabiel gebleven. 11,5 procent van de Europese beroepsbevolking heeft geen werk. Dat meldde statistiekbureau Eurostat. De cijfers komen overeen met de gemiddelde verwachting van economen.

Ook de werkloosheid in de gehele Europese Unie bleef met 10 procent stabiel opzichte van september. In oktober 2013 lag de werkloosheid in de eurozone op 11,9 procent en die voor de gehele EU op 10,7 procent.

Van de eurolanden hadden Duitsland en Oostenrijk in oktober de laagste werkloosheid, respectievelijk 4,9 en 5,1 procent. Ook Nederland deed het met 6,5 procent relatief goed. In Griekenland (25,9 procent) en Spanje (24 procent) bleef de werkloosheid het hoogst.

Spanje behoorde samen met Portugal wel tot de eurolanden waar de werkloosheid het afgelopen jaar het sterkst is afgenomen. Buiten het eurogebied zag ook Hongarije het aantal werklozen als percentage van de beroepsbevolking fors afnemen. De sterkste stijgingen deden zich voor in Italië en Finland. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners