Weyts trekt ‘1,6 miljoen euro uit om pendelaar uit auto te halen’

Ben Weyts (N-VA) © BELGA

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) trekt 1,6 miljoen euro uit voor het Pendelfonds. Het fonds, dat eerder werd bekritiseerd, zal wel andere accenten leggen.

Dat meldt De Tijd.

Het Pendelfonds werd in 2007 opgericht om bedrijven te subsidiëren die hun werknemers stimuleren om niet met de auto naar het werk te komen. Maar de Vlaamse Mobiliteitsraad stelde twee jaar geleden dat het fonds te weinig pendelaars uit de auto haalt en dus niet leidt tot een duurzamer woon-werkverkeer. Ook de werkgeversorganisaties zijn kritisch over het fonds. Weyts zegt in een antwoord op een vraag van zijn partijgenote Annick De Ridder dat hij blijft investeren in het Pendelfonds, maar hij legt wel enkele nieuwe accenten.

Versnippering

Hij wil de versnippering van het budget tegengaan door samenwerkingsverbanden tussen bedrijven aan te moedigen. Maatregelen die het spits- verkeer verlichten, telewerk aanmoedigen of samen rijden vergemakkelijken maken bovendien meer kans op subsidies. Bedrijven die de toegang voor fietsers of voetgangers willen vereenvoudigen, komen eveneens in aanmerking.

Volgens De Ridder is het onzeker of het fonds zal blijven bestaan.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content