Vrees voor vertraging beursgang De Post door politieke crisis

27/04/10 om 09:21 - Bijgewerkt om 09:21

Bron: Trends

Door de val van de federale regering dreigt de grootste beursgang van het jaar in België, die van De Post, vertraging op te lopen. Bankiers vrezen voor een scenario waarbij er nieuwe verkiezingen komen en de vorming van een regering moeizaam verloopt, schrijft De Standaard dinsdag.

Bovendien is het een open vraag wie de ministers zijn die straks de touwtjes in handen krijgen. De regering was van plan een adviseur aan te duiden nadat eerst de privéaandeelhouder, CVC Capital, zijn selectie gedaan zou hebben. Dat impliceerde dat de overheid pas ergens in juni aan zet was. CVC Capital maakt volgens De Standaard tot nu toe geen haast met het aanstellen van de wereldwijde adviseur.

Internationale zakenbankiers strijden al meer dan een maand om het mandaat. Eén van de elementen die meespelen, is in welke mate de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zijn blazoen kan oppoetsen. Het is ook uitkijken wie de adviseur wordt van de Nederlandse Post (TNT Post) die eveneens zijn postbedrijf naar de beurs wil brengen.

Goldman Sachs liet maandag verstaan dat CVC Capital en de andere beslissingnemers het vertrouwen in de zakenbank behouden.

Lees meer over:

Onze partners