“Vlaamse regering moet meer in de richting van ondernemingen kijken”

Hoofd Studiedienst bij Beweging.net, Sandra Rosvelds derde van links © BELGA
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

“De Vlaamse regering duwt Vlaanderen in een hardvochtige liberale richting.” Beweging.net, het vroegere ACW, haalt uit naar de Vlaamse regering die nog maar twee maanden in het zadel zit.

Het hoofd van de studiedienst van beweging.net, Sandra Rosvelds, heeft in een interview met Radio 1 laten weten dat de regering zich veel te weinig focust op ondernemingen. Rosvelds schrijft in het blad ‘De Gids’ dat als de regering de besparingsplannen niet ernstig bijstuurt, wij afstevenen op een hete herfst. Het hoofd van de studiedienst van beweging.net kijkt dan vooral in de richting van de bedrijven.

“Wij verwachten van een regering dat ze doorgaans evenwichtig is in haar besparingen. Wij hebben hebben nu de indruk dat de regering vooral besparingen gaat zoeken bij de gezinnen”, aldus Rosvelds. Ze ontkent niet dat een ondernemingsvriendelijk klimaat belangrijk is, maar ze pleit voor een kritische kijk naar de investeringssteun. Voorwaarden die sterker gekoppeld worden aan ecologische en sociale criteria, is één van de zaken die ze op tafel legt in het interview. “Wij zien dat juist bij die zaken sprake is van versoepeling terwijl de regering met de huidige besparingsmaatregelen de gezinnen raakt”, verduidelijkt Rosvelds. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content