VBO: 'Taxshift moet naar bedrijven gaan'

25/04/15 om 04:21 - Bijgewerkt om 04:21

Nog voor het debat in de regering-Michel over een taxshift losbarst, lossen de werkgevers een schot voor de boeg. Pieter Timmermans, de topman van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), vindt dat de lastenverschuiving moet leiden tot lagere loonkosten voor de bedrijven en niet tot hogere nettolonen.

VBO: 'Taxshift moet naar bedrijven gaan'

© belga

Dat zegt Pieter Timmermans in een gesprek met De Tijd.

Daarmee gaat hij in tegen de regering-Michel, want die mikt in de eerste plaats op de verlaging van de personenbelasting, zodat werknemers netto meer overhouden. De redenering is dat de werkgevers al een indexsprong en een lastenverlaging van 1 miljard euro krijgen.

Maar volgens Timmermans is dat onvoldoende. "De regering-Michel heeft zich tot ambitie gesteld om de bijdragen die werkgevers voor de sociale zekerheid betalen te laten dalen van 33 naar 25 procent. Met de beloofde lastenverlagingen komt dat doel dichterbij, maar we halen het niet. Daarvoor ontbreekt nog zo'n 2,7 tot 3 miljard euro."

"Niemand is tegen het verhogen van de koopkracht. Ook wij niet. Maar is dat nu echt het meest dringende als we jobs willen creëren?", aldus nog Timmermans.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners