Vanaf 2015 blijft Kortrijk koopzondagen organiseren

13/10/14 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:59

Bron: Trends

Kortrijk blijft, ondanks het protest van de vakbonden, koopzondage organiseren. Al zal de organisatie die pas in 2015 opnieuw leven kunnen inblazen.

Vanaf 2015 blijft Kortrijk koopzondagen organiseren

De laatste koopzondag van het jaar was geen groot succes. De meeste winkeliers hebben wat minder verkocht dan vorig jaar. Op straat was er nochtans wel veel volk, maar de mensen wachten duidelijk op de koopjes. © BELGA

Ondanks het protest van de vakbonden blijft het de bedoeling dat er vanaf 2015 koopzondagen georganiseerd worden in Kortrijk. Dit jaar komen er geen extra koopzondagen omdat de bonden een procedure hebben lopen bij de Raad van State. Die besliste vorige week dat het dossier niet "hoogdringend" is.

Kortrijk is sinds begin 2014 erkend als toeristisch centrum, waardoor de stad extra koopzondagen kan organiseren. Maar meteen na de bekendmaking van die beslissing vormden de vakbonden een front en trokken ze naar de Raad van State. Dat noopte Kortrijk ertoe om wat te wachten.

"Ook in oktober en november zijn er geen extra koopzondagen in Kortrijk. We maken wel gebruik van het oude systeem om in december enkele koopzondagen te houden voor de eindejaarskoopjes. In januari zijn er dan enkele koopzondagen tijdens de solden, en de eerste extra koopzondag zou dan georganiseerd worden midden februari, in de Valentijnsperidoe", duidt schepen van Ondernemen en Economie Rudolf Scherpereel (N-VA) in een reactie op een persbericht van de bonden.

"De stad Kortrijk kan nog altijd niet zomaar meestappen in het verhaal van de zondagsopeningen", onderstrepen LBC-NVK en BBTK. "Op het moment dat Kortrijk zo'n opening zou organiseren, is er volgens de Raad van State namelijk meteen een "hoogdringendheid". Waar wij als vakbonden gebruik van zullen maken." De bonden blijven ijveren dat de erkenning van Kortrijk als toerisch centrum vernietigd wordt, want volgens hen schort er van alles aan de geldigheid van de aanvraag. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners