Unizo vindt nultolerantie foute winkelprijzen niet realistisch

25/06/11 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:01

Bron: Trends

Geen fouten bij de prijsaanduidingen in winkels is niet realistisch. Dat zegt ondernemersorganisatie Unizo in een reactie op uitlatingen van minister van Economie Vincent Van Quickenborne. Die noemt elke verkeerde prijsaanduiding er één te veel.

Unizo vindt nultolerantie foute winkelprijzen niet realistisch

© Belga

Uit onderzoek van de economische inspectie blijkt dat één op twintig barcodes een foute prijs aangeeft. Minister van Quickenborne pleit voor nultolerantie, maar dat vindt Unizo onmogelijk en absoluut onrealistisch.

Unizo reageert gepikeerd op de uitlatingen van de minister. Volgens Unizo-directeur Luc Ardies kent Van Quickenborne de praktijk in de winkels niet. "We willen hem gerust eens uitnodigen, dan zal hij zich misschien wat gereserveerder uitlaten".

Boetes niet rechtvaardig

Ardies wijst erop dat de supermarkten - vaak franchisenemers - 's ochtends gemiddeld 140 tot 200 prijsaanduidingen doorgestuurd krijgen, die allemaal voor openingstijd in de rekken moeten aangepast worden. Unizo en aangesloten organisatie buurtsuper.be vinden de boetes van honderden euro's voor een paar foutjes niet rechtvaardig. Ze pleiten voor een tolerantiegrens.

Overigens gebeuren er ook fouten bij de elektronische etikettering, merkt Unizo nog op. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners