Topbedrijven: "Betere academische kennis van het Engels nodig voor economische groei"

16/06/14 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

Bron: Trends

De bedrijfswereld roept op om het Engels te omarmen als volwaardige opleidingstaal aan onze universiteiten. "Kennis van het Engels op academisch niveau is noodzakelijk voor verdere economische groei", klinkt het.

Topbedrijven: "Betere academische kennis van het Engels nodig voor economische groei"

© BELGA

"Het is hoog tijd om het talendebat te voeren", zegt Pieter Timmermans, topman van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), in De Morgen. "Als we het nu niet doen, wanneer dan wel?"

Hij vertolkt het heersende gevoel bij heel wat topondernemingen: we lopen achter wat de erkenning van Engels als universitaire taal betreft, en daar lijden onze bedrijven onder.

Daarmee treden de bedrijven Anne De Paepe bij, de rector van de Universiteit Gent die eerder al een lans brak voor meer Engelstalige opleidingen aan de Vlaamse universiteiten.

De huidige Vlaamse regelgeving is volgens De Paepe en de ondernemers te streng. Slechts 6 procent van alle Vlaamse bacheloropleidingen mogen in het Engels gegeven worden, en een opleiding wordt al als Engelstalig beschouwd als 18,33 procent van de vakken in die taal wordt gegeven. (Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners