Standard & Poor's dreigt rating Dexia te verlagen

24/05/11 om 07:28 - Bijgewerkt om 07:28

Bron: Trends

Standard & Poor's dreigt de kredietwaardigheid van Dexia met een stapje te verlagen.

Standard & Poor's dreigt rating Dexia te verlagen

© Belga

Op dit ogenblik is de kredietwaardigeid van Dexia is A/A-1. Standard en Poor's overweegt de rating te verlagen vanwege de escalerende schuldenproblemen van Griekenland. Dat berichten de kranten De Tijd en De Standaard dinsdag.

Staatswaarborg
Dexia heeft een directe blootstelling van 4,3 miljard euro aan Griekse overheidsobligaties, en zit dat Standard & Poor's dwars. Ook wijst het kredietratingbueau erop dat de versnelling van de balansafbouw, die aangekondigd werd door het management,"herstructureringsrisico's" inhoudt, en dat ze de vrees aanwakkert dat Dexia op korte termijn niet zonder een staatswaarborg kan. Standard & Poor's wil meer duidelijkheid over de impact van de balansafbouw, alvorens een beslissing te nemen.

Crisisoverleg
De krant De Standaard bericht dat de eurocrisis naast Dexia ook de Gemeentelijke Holding onder druk zet. Zo staat er vandaag crisisoverleg gepland tussen vertegenwoordigers van de Gemeentelijke Holding, die 14 procent van Dexia bezit, en de overheid. De inzet is de verlenging van de staatswaarborg, die eind juni afloopt. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners