Sri Lankaanse handelsmissie in België

15/11/11 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Bron: Trends

Een uitgebreide handelsmissie met enkele tientallen Sri Lankaanse bedrijven komt deze week naar ons land. De Aziaten gaan op zoek naar nieuwe kansen en joint ventures met Belgische ondernemingen.

Sri Lankaanse handelsmissie in België

© belga

Het is de eerste keer sinds 2000 dat zo'n bezoek plaatsvindt. De zending wordt geleid door Rishad Bathiudeen, de Sri Lankaanse minister van Industrie en Handel. Zestig Belgische bedrijven hebben hun medewerking toegezegd.

Na een slepende burgeroorlog van ruim 25 jaar heerst sinds mei 2009 vrede in Sri Lanka. De heropbouw is er volop aan de gang en zorgt voor gigantische kansen, niet het minst voor de infrastructuur.

In 2009 werd de Belgolux-Sri Lankaanse Business Council weer opgericht en in november 2010 deed een Belgische handelsmissie met een veertigtal Belgische bedrijven Colombo aan. Volgens Ravinatha Aryashina, de Sri Lankaanse ambassadeur in Brussel, zijn de Belgische bedrijven de allereerste die het 'nieuwe' Sri Lanka ontdekten sinds het herstel van de vrede op het eiland. Onder meer Besix (contract van 20 miljoen euro), CFE (contract van 14 miljoen euro) en Dredging (contract van 20 miljoen euro), maar ook tientallen Vlaamse kmo's, haalden voordeel uit de handelsmissie van november 2010.

Het Sri Lankaanse bezoek doet Brussel aan (Kamer voor Handel en Nijverheid, BECI, Europese Commissie, Europees Parlement), de haven van Antwerpen en het Antwerpse Diamond Centre. Sri Lanka hecht veel belang aan de logistieke hubfunctie van ons land. De b-to-b contacten hebben betrekking op alle economische sectoren, van voeding over ICT, toerisme en energie tot infrastructuur en bouw. (KC)

Lees meer over:

Onze partners