‘sporten moet werkattitude jongeren aanpakken’

Philippe Muyters © belga

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) wil door middel van sport de werkattitude van jongeren aanpakken. Vlaanderen telde in september 57.400 werklozen onder de 25 jaar.

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) gaat jongeren met een foute werkattitude laten sporten om ze klaar te maken voor de arbeidsmarkt. Hij heeft daarover afspraken gemaakt met de VDAB, schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

In september waren er in Vlaanderen 57.400 werklozen onder de 25 jaar. De voornaamste verklaring is dat er nog altijd te weinig werk is. Daarnaast hebben veel jongeren niet de juiste diploma’s of niet de juiste attitude, waardoor veel jobs niet ingevuld raken. Het attitudeprobleem wil Muyters aanpakken door sport een plaats te geven in de activeringstrajecten voor jongeren.

Het project moet wel nog uitgewerkt worden. Volgend jaar is er eerst een pilootproject. Dat wordt mogelijk een onderdeel van de WIJ-trajecten, de werkinlevingstrajecten voor jongeren in centrumsteden. Wel al duidelijk is dat sporten alleen zal kunnen in gestructureerde sportclubs. De jongeren krijgen dan een financieel rugzakje mee voor het inschrijvingsgeld en een verzekering.(Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content