Spanje krijgt eind juli 30 miljard als eerste schijf voor redding banken

10/07/12 om 07:14 - Bijgewerkt om 07:14

Bron: Trends

Eind juli stoppen de landen van de eurozone de Spaanse overheid een eerste schijf van 30 miljard euro toe voor de redding van de financiële sector in het land.

Spanje krijgt eind juli 30 miljard als eerste schijf voor redding banken

Eind juli stoppen de landen van de eurozone de Spaanse overheid een eerste schijf van 30 miljard euro toe voor de redding van de financiële sector in het land. Dat heeft eurogroepvoorzitter Jean-Claude Juncker gezegd. Madrid krijgt ook een jaar extra om zijn begrotingsdoelstellingen te halen.

De ministers van Financiën van de eurozone zaten maandagavond en dinsdagochtend negen uur bijeen om zich onder meer over de Spaanse banken te buigen. Vorige maand kwamen ze al overeen Spanje tot 100 miljard te zullen lenen om de sector uit het slop te trekken. Op hun nieuwe vergadering beslisten de ministers om tegen het einde van de maand een eerste schijf van 30 miljard euro over te maken.

Alle voorwaarden die aan de noodhulp verbonden zullen worden, zullen "in de tweede helft van juli" goedgekeurd worden, zei Juncker. Ook krijgt Spanje tot 2014 de tijd om het tekort op zijn begroting terug te dringen tot 3 pct van het bbp. Dat is een jaar langer dan eerst was afgesproken. (Belga/SD)


Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners