'Reynders draagt verpletterende verantwoordelijkheid in eurocrisis'

20/06/11 om 08:55 - Bijgewerkt om 08:55

Bron: Trends

De Belgische minister van Financiën Didier Reynders draagt een verpletterende verantwoordelijkheid in de Griekse crisis binnen de eurozone. Dat zei Trends-hoofdredacteur Johan Van Overtveldt in het Radio 1-programma De Ochtend.

'Reynders draagt verpletterende verantwoordelijkheid in eurocrisis'

© John Kolesidis/Reuters

In een interview met de Franse krant La Tribune zegt minister van Financiën Didier Reynders dat hij wist dat Griekenland zijn begroting had vervalst op het ogenblik dat het land toetrad tot de euro. Dat gebeurde tijdens het voorzitterschap van België.

'Reynders draagt een verpletterende verantwoordelijkheid,' zei Johan Van Overtveldt in De Ochtend. Professor economie Paul De Grauwe beaamde in hetzelfde programma die visie over Reynders en andere Europese besluitvormers.

Goed georganiseerde exitDe uitstap van Griekenland uit de euro was tot nu toe volgens zowat alle waarnemers geen optie omdat de munt daardoor mogelijk in vrije val zou gaan. Van Overtveldt ziet dat anders. 'Een goed georganiseerde exit zou wel eens vertrouwen kunnen wekken van de markten. Een scenario waarbij Griekenland uit de euro stapt, hoeft geen ramp te zijn voor Europa.De vrees van de markten voor een uitbreiding van de eurocrisis deed vanochtend de olieprijs fors dalen. De Nikkei kon geen afstand nemen van zijn zwakke niveau van vorige week, het laagste in drie maanden. (EE)

Lees meer over:

Onze partners