Rekenhof hekelt financieel beheer Brussels Agentschap voor de Onderneming

16/09/14 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

Het Rekenhof is in een rapport scherp voor het financieel beheer bij impulse.brussels, het Brussels Agentschap voor de Onderneming. Zo is er sprake van cadeaus van meer dan 3.000 euro.

Rekenhof hekelt financieel beheer Brussels Agentschap voor de Onderneming

De belastingdiensten die ons controleren, worden zelf veel te weinig gecontroleerd. Dat blijkt uit het blunderboek over de overheidsuitgaven dat het Rekenhof jaarlijks voorstelt. Volgens het Rekenhof controleert de overheid veel te weinig wat de overheidsdiensten en -instellingen doen met het geld dat ze krijgen. © BELGA

Het Rekenhof is in een rapport scherp voor het financieel beheer bij impulse.brussels, het Brussels Agentschap voor de Onderneming. Er is sprake van ongerechtvaardigde kredietkaartbetalingen, cadeaus van meer dan 3.000 euro en directeurs die hun eigen uitgaven goedkeuren, zo staat in L'Echo.

Het Rekenhof controleerde de boekhouding van het agentschap voor de jaren 2008, 2009 en 2010. Uit de controle blijkt bijvoorbeeld dat de vijf operationeel directeurs van het agentschap in 2009 meer dan 86.000 euro uitgaven met kredietkaart.

De huidige directeur van impulse.brussels, Bruno Wattenbergh, laat weten dat de opmerkingen van het Rekenhof beantwoord werden.

Onze partners