'Overgangsperiode woonbonus komt er niet'

07/10/14 om 15:27 - Bijgewerkt om 15:48

Bron: Trends

Vlaams minister van Financiën Annemie Turtelboom wil niet dat er een nieuwe overgangsperiode komt voor de woonbonus. "Extra overgangsmaatregelen zullen de zaak enkel moeilijker maken en budgettaire gevolgen hebben."

'Overgangsperiode woonbonus komt er niet'

© BELGA

Vlaams minister van Financiën Annemie Turtelboom (Open Vld) is geen voorstander van extra overgangsmaatregelen voor de woonbonus. Meerderheidspartijen CD&V en Open Vld dachten aan een extra overgangstijd voor de nieuwe woonbonus en ook N-VA zou een opening laten voor die langere overgangsperiode. Schrijven De Standaard en het Nieuwsblad.

De regelingen voor de woonbonus is niet over één dag ijs gegaan, maar is in juli reeds aangekondigd. "Die vijf en een halve maand is meer dan voldoende. De stijging van het aantal vastgoedtransacties toont aan dat het publiek op de hoogte is.", vertelt Turtelboom.

Extra oververgangsmaatregelen zouden er toe leiden dat de Vlaamse regering elders besparingen moet zoeken. De hernieuwde woonbonus levert in 2016 een besparing van 63 miljoen euro op. Drie maanden extra tijd geven zou betekenen dat de Vlaamse regering elders 16 miljoen euro moet zoeken.

De woonbonus treedt op 1 januari 2015 in werking. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners