OESO halveert groeiprognose voor Japan

21/04/11 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:46

Bron: Trends

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft de groeiprognose voor de Japanse economie in 2011 gehalveerd naar 0,8 procent. Dat is het gevolg van de aardbeving en tsunami die het eiland op 11 maart hebben getroffen en de kernramp die erop volgde.

OESO halveert groeiprognose voor Japan

© Reuters

De OESO verwacht wel dat de Japanse economie in 2012 sneller dan voorzien zal groeien door de heropbouwwerkzaamheden. "De aardbeving kwam op een moment dat de Japanse economie opnieuw op weg leek naar een groei nadat er eind 2010 een vertraging was opgetreden. De onmiddellijke impact van de aardbeving is groot", zo staat donderdag te lezen in een rapport.

Heropleving
"De ervaring uit vorige rampen in Japan en andere industrielanden leert ons dat deze eerste schok gevolgd zal worden door heropleving, ingegeven door de herstelwerken", luidt het nog. Concreet verwacht de OESO dat de economie van de op twee na grootste economische macht ter wereld in 2001 met 0,8 procent zal groeien, tegenover de 1,7 procent die eerst werd verwacht, maar dat ze in 2012 dan weer 2,3 procent zal groeien tegenover de 1,3 procent die eerst werd vooropgesteld. (AFP)

Lees meer over:

Onze partners