Obama werkt aan akkoord over Amerikaans begrotingstekort

11/07/11 om 07:25 - Bijgewerkt om 07:25

Bron: Trends

De Verenigde Staten kampen met een enorme staatsschuld van 14,3 biljoen dollar. President Obama spreekt nu met de Republikeinse en Democratische leiders om een akkoord te vinden voor het probleem.

Obama werkt aan akkoord over Amerikaans begrotingstekort

© EPA

President Barack Obama heeft gezegd dat er binnen de tien dagen een akkoord moet zijn met het Congres over het Amerikaanse begrotingstekort. Obama probeerde zondagavond in het Witte Huis met de leiders van de Democraten en de Republikeinen opnieuw een oplossing te vinden voor het probleem.

14, 3 biljoen dollar

Op de vraag van een journalist of er een akkoord in zit de komende tien dagen antwoordde Obama dat dat wel moet. De VS kampen met een enorme staatsschuld - 14,3 biljoen dollar - en hebben nu de wettelijk vastgelegde limiet bereikt. Democraten en Republikeinen raken het niet eens over een verhoging van de limiet. Zo lieten de Republikeinen eerder dit weekend weten het niet eens te zijn met het plan van Obama om de staatsschuld op tien jaar tijd met

4 biljoen dollar te verminderen. Indien er tegen 2 augustus geen akkoord wordt bereikt, kunnen de VS hun financiële engagementen niet meer nakomen.

Verder praten

Over de uitkomst van de gesprekken op zondag is voorlopig nog niets bekend. Wel heeft het Witte Huis laten weten dat de Amerikaanse president Barack Obama vandaag verder zal praten met de leiders van de Democraten en de Republikeinen. (Belga/INM)

Onze partners