Obama roept Republikeinen op jobplannen te steunen

06/09/11 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

Bron: Trends

De Amerikaanse president wil de werkloosheid onder meer te lijf gaan met infrastructuurprojecten en belastingvoordelen.

Obama roept Republikeinen op jobplannen te steunen

© EPA

De Amerikaanse president Barack Obama heeft tijdens een speech ter ere van Labor Day zijn politieke tegenstanders opgeroepen om zijn plannen voor jobcreatie te steunen. Hij wil de werkloosheid onder meer te lijf gaan met infrastructuurprojecten en belastingvoordelen.

Donderdag spreekt Obama het Congres toe. Naar alle verwachting ontvouwt hij dan zijn complete strategie om de kwakkelende economie aan te zwengelen en de werkloosheid te bestrijden. Daar horen in ieder geval de aanleg van wegen, bruggen en andere infrastructuur bij, zei hij aan zijn publiek in Detroit (Michigan). Hij gaf ook aan dat hij belastingvoordelen wil verlengen die het aantrekkelijker maken om nieuw personeel aan te nemen.

Obama: "Er is werk dat gedaan moet worden en de arbeiders die het moeten doen zijn er klaar voor. De vakbonden doen mee, de bedrijven doen mee, nu moet het Congres nog meedoen." Veel Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zien extra infrastructuurprojecten als ongewenste geldverspilling.

Vorige vrijdag maakte het ministerie van Werk bekend dat de Amerikaanse economie geen bijkomende banen creëerde in augustus. Analisten hadden gerekend op 70.000 extra banen. De werkloosheidsgraad bleef in augustus stabiel op 9,1 procent. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners