Nog steeds geen groen licht voor nieuwe schijf noodhulp Griekenland

© belga

Na de bijeenkomst van de Europese ministers van Financiën maandagnacht werd nog geen officieel akkoord bereikt over een nieuwe schijf noodhulp aan Griekenland.

‘Geen enkele lidstaat van de eurozone gaat ervan uit dat Griekenland zijn schulden niet zal kunnen afbetalen’. Dat zei Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de eurogroep, maandagnacht na afloop van de vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone. Juncker aarzelde daarbij niet alle geruchten over een mogelijke ‘default’ van Griekenlandmet met klem te ontkennen.

Hoewel de ministers van Financiën de bijkomende fiscale maatregelen van de Griekse overheid naar waarde weten te schatten, zullen de Grieken nog even moeten wachten op een nieuwe schijf noodhulp.

De eurogroep komt ten vroegste midden oktober opnieuw bijeen om het licht op groen te zetten voor het overmaken van de volgende schijf noodhulp aan Griekenland. Of Griekenland zelf nog extra maatregelen moet nemen, zal volledig afhangen van het rapport dat de EU- en IMF-experts aan het opstellen zijn, luidde het. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content