'N-VA krijgt leiding van rulingsdienst'

14/04/15 om 05:49 - Bijgewerkt om 05:49

De regering-Michel heeft voor de paasvakantie in alle stilte de rulingdienst en de fiscale bemiddelingsdienst vernieuwd. De N-VA neemt de leiding van de rulingdienst in handen, terwijl de MR de helft van de mandaten binnenrijft.

'N-VA krijgt leiding van rulingsdienst'

Johan Van Overtveldt © belga

Dat schrijft De Tijd.

Het gaat om de eerste benoemingsronde voor de regering-Michel. De leiding van het zeskoppige college van de rulingdienst komt vanaf 1 mei in handen van de Vlaams-nationalisten. Steven Vanden Berghe, kabinetsmedewerker van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) en oudgediende bij de dienst, wordt voorzitter. Vanden Berghe volgt Véronique Tai op. Zij werkte in het verleden op het kabinet van MR-minister Didier Reynders. Vermits de MR de enige Franstalige partij is in de regering en taalpariteit nodig is in het college, kregen de Franstalige liberalen nog twee andere leden: Serge Riga en Matthieu Bataille.

De regering-Michel drukt ook haar stempel op de fiscale bemiddelingsdienst, de dienst die bemiddelt tussen belastingplichtigen en de fiscus. Yvan Dubuisson, van PS- signatuur, wordt aan de kant geschoven. In de plaats komt Roland Rosoux, een oud-medewerker van Reynders.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners