'N-VA krijgt leiding van rulingsdienst'

14/04/15 om 05:49 - Bijgewerkt om 05:49

De regering-Michel heeft voor de paasvakantie in alle stilte de rulingdienst en de fiscale bemiddelingsdienst vernieuwd. De N-VA neemt de leiding van de rulingdienst in handen, terwijl de MR de helft van de mandaten binnenrijft.

'N-VA krijgt leiding van rulingsdienst'

Johan Van Overtveldt © belga

Dat schrijft De Tijd.

Het gaat om de eerste benoemingsronde voor de regering-Michel. De leiding van het zeskoppige college van de rulingdienst komt vanaf 1 mei in handen van de Vlaams-nationalisten. Steven Vanden Berghe, kabinetsmedewerker van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) en oudgediende bij de dienst, wordt voorzitter. Vanden Berghe volgt Véronique Tai op. Zij werkte in het verleden op het kabinet van MR-minister Didier Reynders. Vermits de MR de enige Franstalige partij is in de regering en taalpariteit nodig is in het college, kregen de Franstalige liberalen nog twee andere leden: Serge Riga en Matthieu Bataille.

De regering-Michel drukt ook haar stempel op de fiscale bemiddelingsdienst, de dienst die bemiddelt tussen belastingplichtigen en de fiscus. Yvan Dubuisson, van PS- signatuur, wordt aan de kant geschoven. In de plaats komt Roland Rosoux, een oud-medewerker van Reynders.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners