"Missie New York niet afrekenen op aantal contracten" (Steven Vanackere)

24/06/11 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:30

Bron: Trends

De prestigieuze handelsmissie naar de Amerikaanse oostkust onder leiding van prins Filip zal leiden tot de ondertekening van zestien veelal bescheiden commerciële contracten met Belgische bedrijven. Dat aantal doet echter niet ter zake, vindt minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V).

"Missie New York niet afrekenen op aantal contracten" (Steven Vanackere)

© Belga

Hij vertegenwoordigt de federale regering tijdens de missie van negen dagen, die ruim 300 zakenlui uit meer dan 200 bedrijven omvat. Dat maakt het de op een na grootste Belgische missie ooit.
Het eerste handvol contracten werd in New York getekend in aanwezigheid van het prinselijk paar. Later volgen gelijkaardige sessies in Washington en Boston. Vorig jaar werden in totaal 64 contracten getekend tijdens de Belgische handelsmissies.

"Bij missies aarzel ik dikwijls om dat te symboliseren met getekende contracten", geeft Vanackere toe. "Je mag zo'n missie niet afrekenen op de contracten die getekend worden. De waarheid is dat de meerderheid van die getekende contracten te maken heeft met alles, behalve deze missie. Een missie is per definitie het leggen van banden en contacten die vervolgens leiden tot contracten. Je zit hier een symbolische duw in de rug te geven van mensen die vaak al op die markt aanwezig zijn en iets nieuws te bedenken hebben."

De bekendste naam onder de bedrijven die een Amerikaans contract hebben binnengehaald, is de busbouwer Van Hool. Ook brouwerij Corsendonck en de Leuvense satellietnavigatiesysteemproducent Septentrio zullen aan het feest zijn.
Be.L.

Lees meer over:

Onze partners