Merkel roept Duitsers op geduld te hebben met Griekenland

10/09/11 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:53

Bron: Trends

Merkel wijst de Duitsers erop dat ook de heropbouw van

Oost-Duitsland na de Duitse eenmaking niet van een leien dakje liep.

Bondskanselier Angela Merkel roept de Duitsers in een interview met de Duitse zondagskrant Tagesspiegel am Sontag op geduld op te brengen voor Griekenland. "Wat jarenlang is verwaarloosd, kan niet op één nacht worden rechtgezet", stelt ze in een mededeling die ze uitstuurde voor de krant verschijnt.

Merkel wijst de Duitsers erop dat ook de heropbouw van Oost-Duitsland na de Duitse eenmaking niet van een leien dakje liep. "Denk aan het eenmakingsproces. Het heeft lang geduurd om begin de jaren '90 nieuwe administratieve structuren op te zetten, nieuwe kennis op te doen en privatiseringen door te voeren", zei de voormalige Oost-Duitse burger. "We moeten geduld hebben", is haar conclusie.

'Griekenland moet niet dralen'

Merkel roept de Griekse regering echter ook op om de geplande hervormingen zonder dralen uit te voeren. "Griekenland weet dat het doorstorten van kredieten afhankelijk is van het vervullen van verplichtingen", poneert ze.

'Duitsland heeft geen echte toekomst zonder Europa'

Om de schuldencrisis de baas te kunnen, moet er meer Europese integratie komen, meent de Duitse bondskanselier. "Er moet een versterkte samenwering komen (...) Ik vind dat dit onze plicht is", benadrukt ze. Merkel voegt er nog aan toe dat Duitsland geen echte toekomst heeft zonder Europa. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners