"Meer dan ooit nood aan grote staatshervorming" (Voka)

27/04/10 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:51

Bron: Trends

Er is meer dan ooit nood aan een grote staatshervorming, die de complexe structuur van het land vereenvoudigt en meer bevoegdheden overhevelt naar de regio's, en aan een beleid dat de ondernemingen ondersteunt. Dat zegt Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, maandag in reactie op de val van de regering Leterme II.

"Meer dan ooit nood aan grote staatshervorming" (Voka)

© belga

"De federale politici kunnen niet meer tot beslissingen komen, zelfs niet wanneer de val van de regering op het spel staat. Door de politieke impasse als gevolg van het dossier BHV komt nu alles tot stilstand in de Wetstraat. De gevolgen van de besluiteloosheid zijn nefast voor België en het imago van ons land, met name voor de buitenlandse investeringen", hekelt Voka-voorzitter Luc De Bruyckere.

"De huidige politieke crisis verergert alleen maar de sociaaleconomische situatie waarin onze Vlaamse ondernemingen zich vandaag bevinden, terwijl er tal van uitdagingen zijn om het economisch herstel en de noodzakelijke structurele hervormingen tot stand te brengen: de begroting moet onder controle worden gebracht, het pensioensysteem moet worden hervormd, en er is dringend nood aan maatregelen om de competitiviteit van de ondernemingen te versterken, innovatie te ondersteunen en de efficiëntie van de overheid te bevorderen", besluit hij.

Onze partners