Martin Schulz: 'Griekse deal met eurozone volgt allicht deze week'

24/03/15 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:42

Volgens Martin Schulz, voorzitter van het Europees parlement, bereikt de Griekse regering nog deze week een akkoord met de eurozone om verdere financiële steun los te weken.

Martin Schulz: 'Griekse deal met eurozone volgt allicht deze week'

© reuters

Voorzitter van het Europees parlement Martin Schulz liet in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica dinsdag optekenen dat hij erwacht dat Griekenland binnen een week een akkoord bereikt met de partners van de eurozone om de broodnodige liquide middelen vrij te maken.

Griekenland heeft eerder al toegezegd om een pakket van hervormingen voor te stellen in een poging om nieuwe steun van haar schuldeisers los te weken, en te voorkomen dat het noodlijdende land door de hoge schuldgraad uit de eurozone wordt gedwongen.

"Ik denk dat tegen het eind van deze week een nieuwe deal zal worden bereikt die zal volstaan om de meest dringende financiering vrij te maken," aldus Schulz in La Repubblica.

Schulz voegde eraan toe dat Griekenland in dat geval 'niet meer dan drie maanden' nodig zal hebben om een 'geloofwaardig, gedetailleerd en definitief plan' op tafel te leggen. (Reuters/BO)

Lees meer over:

Onze partners