Kortrijk en Test-Aankoop willen samen stadsleven goedkoper maken

09/10/14 om 14:35 - Bijgewerkt om 14:35

Bron: Trends

Kortrijk en consumentenvereniging Test-Aankoop hebben een nieuw iniatief op poten gezet om de inwoners van de West-Vlaamse stad bewust te maken van hun consumentenrechten

Kortrijk en Test-Aankoop willen samen stadsleven goedkoper maken

© BELGA

Kortrijk en consumentenvereniging Test-Aankoop gaan actief samenwerken om de inwoners de West-Vlaamse stad bewust te maken van hun rechten en mogelijkheden als consument. De beide partijen hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Het gaat om een primeur in Vlaanderen.

Bedoeling is om mensen te informeren om het wonen en leven in de stad meer betaalbaar te maken. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar mensen in armoede of met een bescheiden inkomen, zodat het aanbod van diensten en informatie ook hen ten goede komt.

Dat idee is onder meer ingegeven door het Kortrijkse armoedeplan waarmee de stad, Dienst Consumentenzaken en het OCMW kansarmoede willen aanpakken.

"De missie van Test-Aankoop heeft grotendeels dezelfde betrachting als de dienst Consumentenzaken van de stad. Zij verdedigen immers de belangen van consumenten, zoeken oplossingen voor hun problemen en helpen hen om hun rechten te laten gelden", klinkt het.

Beide partners zullen een aantal voorwaarden vervullen. Zo zal Kortrijk de initiatieven van Test-Aankoop, zoals groepsaankopen, ondersteunen, en periodiek een campagne organiseren of steunen waarbij de bevolking gesensibiliseerd wordt om het meest aangewezen product of de meest aangewezen leverancier van een dienstverlening te kiezen.

Test-Aankoop verbindt er zich toe om voor die campagnes zijn rekenmodules en relevante informatieve artikels ter beschikking te stellen. De organisatie zal ook juridisch advies verlenen. (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners