ILO: 'Wereldeconomie op rand van nieuwe banencrisis'

31/10/11 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:10

Bron: Trends

De Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) waarschuwt voor oplaaiende sociale onrust.

ILO: 'Wereldeconomie op rand van nieuwe banencrisis'

© Reuters

De wereldeconomie staat op de rand van een nieuwe en diepere banencrisis die de sociale onrust kan doen oplaaien, waarschuwt de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). De meest recente gegevens tonen aan dat bijna twee derde van de geavanceerde economieën en de helft van de groei- en ontwikkelingslanden een vertraging kennen op vlak van werkgelegenheid, zegt Raymond Torres, directeur bij het internationale instituut voor sociale studies (IIES) van het ILO.

Volgens het ILO-rapport over werk in de wereld moeten in de komende twee jaar 80 miljoen banen gecreëerd worden, wil men terug aanknopen met de werkgelegenheidscijfers van voor de crisis. De recente groeivertraging doet echter vrezen dat de wereldeconomie maar de helft van dat aantal zal kunnen halen.

De werkloosheid in de wereld overschreed eind 2010 al de 200 miljoen mensen en dat cijfer zal niet dalen in 2011, verduidelijkt Torres. In meer dan 45 van de 118 bestudeerde landen groeit het risico op sociale onrust, waarschuwt het ILO. (Belga/KVDA)

Onze partners