Groene lening loopt af, Confederatie Bouw vraagt verlenging

24/10/11 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:57

Bron: Trends

De groene lening laat particulieren toe goedkoper geld te lenen om de energie-efficiëntie van hun woning te verbeteren.

Groene lening loopt af, Confederatie Bouw vraagt verlenging

© Thinkstock

Het systeem van de groene leningen loopt eind dit jaar af. De Confederatie Bouw vraagt dat de federale regering het systeem verlengt.

De groene lening laat particulieren toe goedkoper geld te lenen om de energie-efficiëntie van hun woning te verbeteren. Het gaat om een tijdelijke maatregel die enkel van toepassing is op de vanaf 1 januari 2009 tot 31 december 2011 gesloten leningovereenkomsten, zo staat op de website van de FOD Financiën.

Die liet eerder weten dat de banken sinds de invoering van het systeem en tot eind juni 2011 108.000 groene leningen verstrekten, goed voor in totaal meer dan 1,5 miljard euro.

"De federale regering moet bij het opstellen van de begroting moeilijke knopen doorhakken. Maar groene leningen kunnen bijdragen aan het duurzamer maken van de samenleving," zegt de Confederatie Bouw in een persbericht.

In een reactie zegt staatssecretaris voor Milieufiscaliteit Bernard Clerfayt (FDF) dat de beslissing over een eventuele verlenging zal genomen worden in het kader van de begrotingsbesprekingen onder leiding van formateur Elio Di Rupo. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners