‘Gelijkschakelen accijnzen diesel en benzine maakt bedrijfswagen 250 euro per jaar duurder’

© Thinkstock
Simon Demeulemeester Redacteur Knack

Een gelijkschakeling van de accijnzen op diesel en benzine zou bedrijfswagens met dieselmotor 250 euro per jaar duurder maken, zo berekende Renta, de sectorfederatie voor voertuigverhuur. De federale onderhandelaars bespreken die gelijkschakeling.

Een gelijkschakeling van de accijnzen op diesel en benzine zal een grote impact hebben op de factuur van bedrijfswagens met een dieselmotor, zo berekende Renta, de sectorfederatie voor voertuigverhuur, voor De Tijd.

De brandstoffactuur voor een gemiddelde bedrijfswagen met een dieselmotor zou volgens Renta zo’n 250 euro per jaar duurder uitvallen. Er rijden zo’n 900.000 bedrijfswagens rond met een dieselmotor. Zo zou het bedrijfsleven 225 miljoen euro extra brandstofkosten moeten betalen.

Ook nieuwe inkomsten nodig

Een mogelijke gelijkschakeling van de accijnzen op diesel en benzine vormt onderwerp van debat bij de formatie van een federale regering. De coalitiepartners van de toekomstige federale regering leggen dan wel net als de Vlaamse regering de nadruk op besparingen, stilaan zien ze in dat ook nieuwe inkomsten nodig zijn. ‘Daarvoor wordt in de eerste plaats gekeken naar hogere accijnzen,’ schrijft De Tijd. Overigens wil ook Europa dat de accijnzen op diesel in ons land worden verhoogd. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content