'Geen boete voor wie zich vergist bij aangifte woonlening'

29/05/15 om 05:57 - Bijgewerkt om 05:58

Door de gewijzigde vastgoedfiscaliteit zijn vergissingen bij het invullen van de belastingaangifte niet denkbeeldig. De fiscus zal zich soepel opstellen en geen administratieve sanctie opleggen.

'Geen boete voor wie zich vergist bij aangifte woonlening'

Het papieren belastingsformulier © BELGA

Dat schrijft De Tijd.

Voor het invullen van het woonkrediet in de belastingaangifte kunnen de codes van vorig jaar niet klakkeloos worden overgenomen. "Als de belastingplichtige zich vergist heeft bij het invullen van de codes voor de woonfiscaliteit zal de administratie zich soepel opstellen en voor deze loutere vergissing geen administratieve sanctie opleggen", zegt Francis Adyns, woordvoerder van Financiën, in de krant.

Eerste woning is gewestelijk

Door de zesde staatshervorming wordt in de aangifte een onderscheid gemaakt tussen een lening voor de gezinswoning en die voor ander vastgoed zoals een tweede verblijf of verhuurd vastgoed. De door de eigenaar zelf bewoonde woning valt onder de bevoegdheid van de gewesten, voor het overige vastgoed blijft de federale overheid de regels bepalen. De gewijzigde fiscaliteit voor woonleningen belangt ruim 2,3 miljoen belastingplichtigen aan.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners