G20 wil wereldwijde groei tegen 2018 met 2 procentpunt opkrikken

23/02/14 om 10:34 - Bijgewerkt om 10:34

Bron: Trends

Op de G20-top in Sydney hebben de ministers van Financiën zich geëngageerd om de mondiale groei de komende vijf jaar met twee procentpunt op te krikken middels het uitwerken van "een ambitieus maar realistisch beleid."

G20 wil wereldwijde groei tegen 2018 met 2 procentpunt opkrikken

© Belga

"We zullen een ambitieus maar realistisch beleid uitwerken met de bedoeling ons collectieve bbp met 2 procent op te krikken in de loop van de volgende vijf jaar, wat zal leiden tot heel wat extra jobs. Om dit te bereiken zullen binnen de G20 concrete maatregelen worden genomen, die de investeringen moeten doen toenemen, de handel stimuleren en de tewerkstelling verhogen. Deze maatregelen zullen de basis vormen van onze uitgebreide groeistrategieën", klonk het in een communiqué.

Duitsland stelde zich overigens eerder terughoudend op om in het slotcommuniqué een cijferdoel op te nemen, maar Frankrijk, Australië, Groot-Brittannië en het IMF waren voor.

Daarnaast werd beloofd dat de centrale banken "duidelijk" zouden blijven communiceren over hun monetair beleid. De ministers drongen ook aan op een gezamenlijke rapporteringsstandaard om de automatische uitwisseling van fiscale informatie tussen de verschillende jurisdicties toe te laten. "Deze standaard moet de transparantie ten goede komen en belastingontduiking moeilijker maken", luidde het. (Belga/MI)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners