'Fiscus verscherpt jacht op verborgen tweede woning'

19/03/15 om 05:25 - Bijgewerkt om 05:25

Belastingplichtigen die hun tweede woning of vakantiehuisje voor de fiscus verborgen willen houden, krijgen het moeilijker. De belastingdiensten gaan 72.000 aangiften extra controleren van burgers die mogelijk "vergeten" zijn om een tweede stukje vastgoed aan te geven in de papieren of elektronische aangifte.

'Fiscus verscherpt jacht op verborgen tweede woning'

© thinkstock

Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

De bal ging enkele maanden geleden al aan het rollen. De fiscus had ontdekt dat een aantal belastingplichtigen die een zogenoemde vereenvoudigde aangifte doen, hadden nagelaten een of meer onroerende goederen aan te geven. Sinds vorig jaar beschikt de fiscus immers over de mogelijkheid om gegevens van het kadaster te kruisen met de gegevens zoals die zijn opgenomen in de vereenvoudigde aangifte. Uiteindelijk kregen 18.000 belastingplichtigen een herziening van hun aangifte.

Op dezelfde manier hebben de belastingdiensten nu ook de gewone papieren en elektronische aangiftes bekeken. Uiteindelijk werden 72.000 dossiers geselecteerd waarvan de fiscus vermoedt dat een of meerdere onroerende goederen niet correct werden aangeven. Ze zullen geval per geval bekeken worden.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners