'Fiscus organiseert nieuwe amnestie'

03/02/15 om 04:31 - Bijgewerkt om 04:31

Hoewel de laatste regularisatieronde officieel eind 2013 afliep, organiseert de fiscus ook vandaag fiscale amnestie. Dat zou nodig zijn omdat lokale belastingkantoren heel verschillend op zich aangevende fraudeurs reageren - zo verschillend dat fiscale advocaten begonnen te shoppen naar het voordeligste kantoor.

'Fiscus organiseert nieuwe amnestie'

© Belga

Dat meldt De Standaard.

De regering-Di Rupo haalde in de tweede helft van 2013 nog eens alles uit de kast om al het zwarte geld naar ons land te laten terugvloeien. Zelfs wie "ernstige en georganiseerde fiscale fraude" had gepleegd, kon op de clementie van de fiscus rekenen.

Sindsdien heeft het net rond de grote en kleine fraudeurs zich almaar meer gesloten en komen steeds meer fiscale zondaars tot het besef dat ze geen kant op kunnen. Velen trekken met hun fiscale advocaat naar hun belastingcontroleur om tot een regeling te komen.

Shoppen

Maar het probleem is dat niet elke controleur gelijkaardige dossiers op dezelfde manier aanpakt. Onder fiscale advocaten doet zelfs een vergelijkende studie de ronde over de controlediensten waar het goedkoopst kan worden geregulariseerd.

Om dat shoppen een halt toe te roepen, organiseert de fiscale administratie nu zelf een soort fiscale regularisatie. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) benadrukt dat het niet om een nieuwe regularisatieronde gaat. "We willen de dossiers uniform behandelen."

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners