Fed steekt 400 miljard dollar in langlopende leningen

21/09/11 om 20:58 - Bijgewerkt om 20:58

Bron: Trends

Met "Operation Twist" wil de Federal Reserve de langlopende rente verder verlagen.

Fed steekt 400 miljard dollar in langlopende leningen

© EPA

De Federal Reserve gaat voor het einde van juni 2012 voor 400 miljard dollar (291 miljard euro) aan staatsleningen met looptijden van 6 tot 30 jaar opkopen. Een vergelijkbaar bedrag aan leningen met looptijden van 3 jaar of minder wordt verkocht. Dat maakte de Fed woensdag bekend.

Met deze "Operation Twist" wil de Fed de langlopende rente verder verlagen. De Fed hoopt dat door de zeer lage rente investeerders op zoek gaan naar andere en beter renderende beleggingen, zoals aandelen en bedrijfsobligaties. Dit moet bedrijven aan extra liquiditeit helpen, waardoor ze meer investeringen kunnen doen. Ook moet de maatregel de huizenmarkt helpen omdat huizenbezitters door de lage rente hypotheken goedkoper kunnen herfinancieren.

De Fed zei verder dat de groei van de Amerikaanse economie zwak blijft en dat de werkloosheid slechts langzaam zal afnemen. De arbeidsmarkt blijft zwak, aldus de Fed. Het stelsel van Amerikaanse centrale banken verwacht dat het economisch herstel in de komende kwartalen slechts licht zal aantrekken. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners