"ECB bespreekt exit pas in december"

06/09/10 om 17:36 - Bijgewerkt om 17:36

Bron: Trends

Bij de Europese Centrale Bank (ECB) komt de planning over een mogelijke exit van steunmaatregelen pas in december op tafel. Dat verklaarde althans ECB-bestuurder Ewald Nowotny maandag aan het persagentschap Bloomberg.

"ECB bespreekt exit pas in december"

© belga

Volgens Nowotny, behalve ECB-bestuurder ook gouverneur van de Oostenrijkse centrale bank, blijft de economische ontwikkeling nog te onzeker om als ECB een duidelijke positie in te nemen.

Nowotny volgt in zijn verklaringen aan Bloomberg het spoor van zijn Duitse collega Axel Weber, die halfweg augustus al verklaarde dat het overleg over een mogelijke exit wordt toegespitst op het eerste kwartaal van 2011.

Vorige week verlengde de ECB, zoals algemeen verwacht, de steunmaatregelen aan de banken tot eind 2010. Het gaat daarbij om anticrisismaatregelen, zoals kredietlijnen op korte termijn. Ook de basisrente blijft op de recordlaagte van 1 procent behouden.

Volgens recente berekeningen van de centrale bank mag de eurozone in 2010 een economische groei met 1,6 procent verwachten. In 2011 wordt dat 1,4 procent. De inflatievooruitzichten voor de eurozone werden geraamd op 1,6 procent voor 2010 en 1,7 procent voor 2011.

Lees meer over:

Onze partners