Christine Lagarde is nieuwe directeur-generaal IMF

28/06/11 om 20:17 - Bijgewerkt om 20:17

Bron: Trends

De Franse minister van Financiën Christine Lagarde is dinsdag aangeduid als de nieuwe directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Lagarde volgt haar landgenoot Dominique Strauss-Kahn op, die ontslag nam na aanklachten voor aanranding.

Christine Lagarde is nieuwe directeur-generaal IMF

Christine Lagarde heeft via Twitter gereageerd op haar aanstelling tot directeur-generaal van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). "Beste vrienden, ik ben vereerd en blij jullie mee te delen dat de raad van bestuur van het IMF me zonet heeft aangeduid als directeur-generaal", luidde het.

Lagarde wordt de eerste vrouw aan het hoofd van het IMF. Het IMF kondigde in een communiqué aan dat de raad van bestuur van de instelling de 55-jarige Lagarde had aangeduid als opvolger voor Strauss-Kahn. Het is niet duidelijk of deze beslissing unaniem werd genomen.

Dominique Strauss-Kahn moest aftreden nadat een kamermeisje in New York klacht tegen hem indiende voor aanranding. Ook de Mexicaan Agustin Carstens was in de running voor de post. Hij vist dus achter het net. Lagarde was tot vandaag minister van Financiën in Frankrijk. (Belga/EE)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners