Brusselse regering verlengt anti-crisismaatregel voor kmo's

19/11/10 om 09:35 - Bijgewerkt om 09:35

Bron: Trends

De Brusselse regering heeft donderdag beslist een jaar langer door te gaan met de anticrisismaatregel die kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's) makkelijker aan krediet moet helpen. Door de verlenging kunnen de betrokken bedrijven er nu tot eind 2011 een beroep op doen.

Brusselse regering verlengt anti-crisismaatregel voor kmo's

© belga

De maatregel dateert van januari 2009 en voorziet dat de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) aan Brusselse kmo's en zelfstandigen op korte termijn krediet verleent.

Om een deel van het risico weg te nemen, treedt daarbij ook het Brussels Waarborgfonds in actie. Die biedt garanties voor kredieten rond klassieke professionele investeringen zoals de bouw en aankoop van kantoren en materiaal, leasing, overnames, enz.

De looptijd van de garanties beperkt zich tot vijf jaar voor investeringskredieten. Hetzelfde geldt voor kredieten op korte termijn onder de 50.000 euro, terwijl hogere sommen slechts op twee jaar garantie kunnen rekenen. Het maximum ligt op 250.000 euro, de dekkingsgraad bedraagt 80 procent.

Volgens Brussels minister van Werk en Economie Benoît Cerexhe hebben de maatregelen sinds januari 2009 al ruim 1.500 jobs gered.

Onze partners