Belgische staat in beroep tegen Sabena-vonnis

01/04/11 om 10:41 - Bijgewerkt om 10:41

Bron: Trends

De Belgische staat heeft donderdag beslist om beroep aan te tekenen tegen het Sabena-vonnis van een Zwitserse rechtbank.Dat berichten vrijdag L'Echo en La Libre Belgique.

Belgische staat in beroep tegen Sabena-vonnis

In tegenstelling tot de uitspraak van het Brusselse beroepshof begin dit jaar, besliste de Zwitserse rechtbank dat Swissair geen enkele verantwoordelijkheid draagt voor het faillissement van Sabena.

De Belgische staat en de curatele van Sabena hebben al jarenlang verschillende rechtszaken lopen, zowel in België als in Zwitserland. Eind februari velde de rechter van eerste aanleg in Zürich een uitspraak die de kans om centen te recupereren van Swissair, het voormalige moederbedrijf van Sabena, flink verkleint. Het proces hield verband met de ranglijst van schuldeisers, die was opgesteld door de vereffenaars van SAirGroup en SAirLines.

"Na de beslissing om in cassatie te gaan tegen de beslissing van het Brusselse beroepshof, heeft de Belgische staat zich gericht op het Zwitserse front", meldt La Libre.

Maar de factuur zou de Belgische staat zuur opbreken. De schatkist zal 3 miljoen Zwitserse frank (2,3 miljoen euro) moeten ophoesten voor gerechtelijke kosten, met een voorschot dat vastgelegd is op 1 miljoen Zwitserse frank. De Belgische staat zal in Zwitserland ook een erkenning vragen van de Belgische gerechtelijke uitspraken, aldus de krant.

Lees meer over:

Onze partners